måndag 26 maj 2008

Tång och smådjur på Hängesten.

På Hängesten samlar vi in all sorts tång vi kan hitta, klassificerar och artbestämmer. Alger och tång finns i många av våra livsmedel t ex glass, yoghurt och sushi.
En grupp kokade knöl och sågtång till en ätbar sallad med lök i. Smakade riktigt bra tyckte flera stycken och förskoleklassbarnen som var kockarna tyckte det var en riktig höjdare att använda trianga kök.









På stationen som handlar om näringskedjor i havet, var uppgiften att leta upp smådjur i tångansamlingar både i vattnet och i strandkanten. Tångloppor, märlor och tångräkor är några av fynden, som lades i burkar och undersöktes närmare under luppen.
Här gäller det att titta efter det lilla, och det visar sig att under varje sten finns det samhällen av liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för recepten på Knöltångssallad som ni delade ut på Åkeredsskolans dag! Det blir till att testa på semestern!

För den som missade detta har Susanne säkert kopior kvar. (Eller hur Susanne?)

/Inge f. Marinföreningen

Anonym sa...

Kan ju alltid lägga ut receptet här på bloggen. Kul att du läser och hänger med i vad vi gör./ Sus